zaterdag 27 mei 2017

Marskramerpad dag 5 Kockengen - Hollandsche Rading

Midden in de nacht wordt ik maar één keer wakker en hoor wel duizend kikkers om ons heen brullen. We staan op een boeren camping waarbij elke tent aan een brede beek staat, dus overal om ons heen water en kikkers. Ik moet er wel om lachen en val al snel weer in slaap. 'S morgens worden we goed uitgerust wakker en na een snel en simpel ontbijtje voor de eerste vijf kilometer zwaaien we de rugzakken weer op de rug en vertrekken ook vandaag om half tien.
Vandaag is het al warm vanaf het moment dat we wakker werden en ook vandaag betekent dit de hele dag goed smeren. De route die voor ons ligt is voor 80% op open vlakte en met een voorspelling van boven de dertig graden, beloofd het een pittige dag te worden. We starten eerst met een kilometer lopen naar de plek waar ik gisteren de route heb verlaten. Direct daarna krijgen we een hele kleine omleiding omdat de dijk is afgezet en lopen we drie kilometer langs een parallelweg richting Breukelen. We gaan in Breukelen weer naar een supermarkt om eten in te slaan voor ons echte ontbijt en tussendoortjes voor die dag. Als we Breukelen weer uitlopen komen er weer een aantal oude auto’s aan. Er blijkt een toertocht te zijn waardoor we eerder ook al auto’s aan de kant van de weg zagen staan uit de negentiende eeuw. We vinden weer een lege steiger en besluiten daar maar te gaan brunchen. Heerlijk aan het water komen er tientallen plezierbootjes voorbij en krijgen we visite op de steiger van iemand die wat roeiers aan het coachen is. 

We blijven wel een uur zitten genieten daar aan de waterkant. Plakken Mark zijn blaren even goed af en gaan weer op pad. Niet ver daarna krijgen we ons enige stukje bos van die dag. Het pad is heel leuk maar smal en af en toe is er bijna geen pad te bekennen. Maar dit blijkt nog erger te zijn wanneer we aan het eind rechtsaf moeten slaan en verder lopen via een grasdijk. Het pad verdwijnt af en toe echt volledig en we ploeteren voort met onze blote benen door hoge grassen en bladeren dat lijkt op hoefblad. Na bijna een kilometer hier doorheen gewandeld te hebben zitten mijn benen onder de rode striemen. Maar als ik Mark zijn benen bekijk lijkt het alsof hij een allergische reactie heeft op iets waar we doorheen gelopen hebben. Zijn benen zijn vuurrood en dik geworden en jeuken flink. We blijven nog een stuk doorlopen en komen bij de Loosdrechts plassen. Het is hier super druk en we zoek een plekje in de schaduw. Schoenen uit en lekker tot boven de knieën het water in. Nog even lekker relaxen in de schaduw met een verkoelend ijsje voordat we weer op pad gaan. Op de kaart staat dat er een aantal kilometer verderop weer een koffieplek is dus besluiten daar heen te lopen.
Eenmaal aangekomen blijkt dit een achtertuin van iemand te zijn die daar een aantal picknicktafels neet gezet heeft met parasols en thermosflessen met koffie en thee. Erg leuk maar helaas ook met blinde vliegen. We blijven dus wel even rusten want dat is echt nodig met deze hitte, maar blijven niet te lang. Vandaag lopen we tot net iets voorbij Hollandsche Rading en hebben we een natuurcamping gevonden die aan de route licht. Maar voordat we daar zijn hebben we nog 6 kilometer te gaan. Vlak voor het plaatsje komen we langs een bungalowpark en besluiten daar ons langverwachte biertje te bestellen op het terras. Dan maar eens google bezoeken om te kijken of en waar we hier zo wat kunnen eten. We zien dat er een tentje zit, Peet Perron, echt een aanrader, vlak bij het spoor waar de vijfde etappe officieel eindigt. Na heerlijk genoten te hebben van ons welverdiende biertje lopen we 800 meter verder om daar te genieten van een zeker zo verdiend patatje. Als we Hollandsche Rading even later weer uitlopen wandelen we door een bos en komen na een half uurtje al bij onze camping uit. Onder het toeziend oog van onze buurtkinderen stond de tent weer supersnel overeind. En na de buren even gesproken te hebben over onze tentspullen, hoe het op de camping is is het tijd om al die viezigheid van de dag van ons af te spoelen. De buurtkindjes kletsten honderduit als Mark vast gaat douchen. Wanneer zij marshmallows gaan maken boven het vuur ga ik lekker even liggen relaxen met een boek. Wat heerlijk om dit zo te kunnen doen in ondanks de moordende warmte van vandaag mogen we blij zijn met dit weer. Dag twee sluiten we af met wat kleine blaartjes door de warmte, een flinke stijven rug maar met een heerlijk klein glaasje wijn. Morgen mogen we gelukkig nog een dag genieten buiten en ook vandaag is onze avond kort en vallen we al snel in slaap.


Marskramerpad dag 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten