zondag 28 mei 2017

Marskramerpad dag 6 Hollandsche Rading - Amersfoort


En geslapen hebben we. Mark werd een keer wakker omdat hij onweer hoorde in de verte. Wij zijn hiervan gespaard gebleven en ook geen spatje regen gehad. Pas na acht uur werden we wakker en na een kopje koffie en thee te hebben gekregen van onze buurtjes hebben we de boel weer ingepakt en zijn vooraan op de camping op het wifiterrasje gaan zitten met onze eigen meegenomen broodjes. Vandaag begint onze dag een uur later doordat we zolang hebben geslapen maar ook vandaag is onze route weer vijf kilometer korter. Het blijkt een super mooie route te zijn. Doordat nu zo’n tachtig procent van de route beschut is hebben we geen last van de warmte vandaag. De dag staat in het teken van bos en zandduinen. De enige ‘maar’ vandaag is dat ik echt aan het worstelen ben met mijn rugzak. Deze heb ik nu al op verschillende manieren afgesteld maar nog steeds niet het goede kunnen vinden. Mark is vandaag op zijn Teva’s gaan lopen en hierdoor had hij geen druk meer op de enorme blaren op zijn kleine tenen.  
Op een hele korte stop na hebben we de eerste 13 kilometer gewoon heerlijk door kunnen wandelen en genoten van de natuur om ons heen. De zandduinen zijn prachtig en het licht op en neer klimmen en dalen is een heerlijke afwisseling na de alsmaar rechttoe rechtaan kilometers die we de dag ervoor hebben gelopen in de brandende zon. Eenmaal aangekomen in Soestduinen hebben we daar op een terrasje heerlijk gegeten. Wel moet je tijdens deze dag goed opletten want in het bos mis je soms zo een afslag. Dat is ons één keer gebeurd vandaag maar hebben de route na de volgende afslag weer op kunnen pakken.
Na Soestduinen lopen we voor de tweede keer langs een duingebied, alsof je vlak bij zij bent, heerlijk dit. Als we Amersfoort naderen lopen we langs we een heel stuk door een stukje bos langs de dierentuin heen en terwijl de geluiden van de wilde dieren ons in gedachten weer even terug brengen naar onze 4-daagse trekking in Zuid Afrika staan we hier ook ineens oog in oog met een wild dier... een eekhoorn die rustig de boom in klimt en ons van een afstandje zit te bekijken. Ja het hoeven natuurlijk niet altijd olifanten te zijn die je pad kruizen om tussen de 'wilde' dieren te lopen. Vandaag hebben we de route afgelegd met maar één stop en kwamen eind aan de middag aan op het station van Amersfoort waar de trein al op ons stond te wachten. Met een beetje spijt stap ik weer in de trein maar wat hebben we genoten van deze drie dagen buiten in de natuur ondanks de warmte, blaren en het wennen aan lopen met een nog zwaardere rugzak als de eerste drie dagen. In de trein terug heb ik de volgende routes alweer gepland in mijn agenda dus vrijdag 16 en zaterdag 17 juni ga ik weer op pad. En dan met gebruik van ‘Vrienden op de fiets’ voor de overnachting. Tot dan...


Marskramerpad dag 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten