zaterdag 19 augustus 2017

Marskramerpad dag 13 Scheveiningen - Bad Bentheim

Jannie en Dick, onze gastheer en gastvrouw, waren erg gastvrij en beschikken over heerlijke bedden. Na een goede nachtrust stond er in de ochtend een lekker en uitgebreid ontbijt voor ons klaar in hun keuken. Ook konden we een lunchpakketje klaarmaken voor de wandeldag die nog voor ons lag. Om half tien sloten we hun voordeur en liepen gelijk de verkeerde kant uit om daar gelukkig na 200 meter achter te komen toen we op de hoek terecht kwamen waar we gister ook gestaan hadden. Dat begint alweer goed haha, als dat maar geen voorbode is voor de rest van de dag, maar we zien de lol er wel van in. Vandaag staat het traject Okkenbroek - Rijssen op het programma en we gaan met zijn zessen aan de wandel vandaag. De andere dames staan al op ons te wachten daar waar wij gisteren de route gestopt zijn. Ook nu moeten we natuurlijk even druk bijkletsen en omdat zij alweer even in de auto hebben gezeten op weg naar ons startpunt van vandaag besluiten we toch gebruik te maken van het rustpunt dat eigenlijk veel te vroeg komt.
Het blijkt een super leuke tuinhut/bar waar we zelf koffie en thee kunnen zetten. Ook een koelkast vol fris, bier en safari staat er. Hmmm, beetje vroeg om daar al mee te beginnen dus we houden het op koffie en thee. Een waterkoker blijkt te ontbreken maar na een paar minuutjes komt de eigenaar van de woning thuis die ons de waterkoker brengt en nog even met ons een praatje maakt. Dankbaar wordt er nog even gebruik gemaakt van het toilet waarna we onze route weer oppakken. We hebben een super mooie route voor de boeg en de eigenaar vertelde ons dat we er goed aan deden de route van west naar oost te lopen.
 We lopen nu richting de Holterberg en worden getrakteerd op prachtige paarse velden vol Heide. Wat een geweldige route is dit en wat hebben we weer een geluk met het weer. Op de Holterberg is een klein marktje en blijkt de start van de Heidemarkt. We worden nu letterlijk getrakteerd op gratis ijs en andere hapjes en de koning himself verteld ons het verhaal van zijn zus die in een vlinder is veranderd. Onze pauze hier duurt daardoor iets langer dan verwacht maar natuurlijk super leuk om zo met de neus in de boter te vallen. Wanneer we na een lekker kom soep weer op weg zijn en bij de Canadese begraafplaats komen mis ik ineens mijn Marskramerboekje. De tas achtergelaten bij de anderen en toch maar even met zijn twee terug gelopen naar het restaurant waar ze mijn boekje al veilig achter de bar hadden gelegd gelukkig. Toch jammer als je die zou verliezen, een leuk aandenken straks aan al deze mooie dagen.

Zoals altijd loop je de hele dag door afwisselend weer naast iemand anders dus er worden veel verschillende gesprekken gevoerd. Maar vandaag iets meer dan gister stoppen we om ook om ons heen te kijken en te genieten van de mooie natuur. Er worden vele foto's geschoten en we genieten van het schouwspel van licht en donker door de zon en het wolkendek in de lucht. Wat een prachtig gezicht om de wolken over de weilanden en de bomen te zien trekken.
De lucht hier licht en verderop heel donker. Leverde erg mooie plaatjes op, maar helaas zou dat ook voor regen zorgen. Lang lopen we langs de buien heen, maar ook wij zullen er aan moeten geloven vandaag zien we op de buienradar. Maar voordat het zover is wacht ons eerst een ander avontuur. Het pas loopt dwars door een wei met koeien. Niet vreemds aan zou je denken, maar vandaag liep het iets anders. We stappen met zijn allen over de draad heen op weg naar de andere kant van de wei wanneer ik al snel merk dat deze koeien best een beetje onrustig aan de kant schieten. Een aantal blijven lang staan op ons pad en voorzichtig lopen we door. Eén van ons is niet zo gek op deze dieren dus heel rustig aan lopen we door het weiland. De koeien gaan iets aan de kant waarbij een aantal ook weer achter ons aan komen lopen. Tot er vanuit achter in de wei een koe hard aan komt rennen zo naar de voorkant van de groep. Ik waarschuw de voorste loper en vlak bij haar houd de koe toch halt. Na een paar minuten stappen we dan toch allemaal veilig de wei weer uit. Zo maak je nog eens wat mee zeg haha.
En ja dan het laatste stukje nog. Vlak bij een grote weg breekt dan toch de lucht open en haasten we ons naar een bushokje. |Hier blijven we een tien minuten schuilen en vertrekken weer als we ervan verzekerd zijn dat ook het laatste buitje voorbijgetrokken is. Met paraplu nog open voor de laatste druppeltjes lopen we weg en nog geen twintig meter verder breekt er nog een wolk open. We besluiten met een boel lol toch maar door te lopen. Het zou zo wel ophouden en dat deed het ook. We lopen nog een heel stuk langs een beek en verderop als we er bijna zijn komen we eenzelfde pondje tegen als waar ik al eens alleen op heb gestaan. Zelfbediening en deze keer hebben we het geluk dat hij al aan de goede kant staat. Wat een heerlijke afwisselende wandeldag. Om iets voor zes komen we uiteindelijk met zijn vijven aan bij onze overnachtingsplek. Met heel veel lol drinken we nog een kopje koffie/thee, wordt er koffie van een matje gedept, duikt één van ons een kast in en ook weer uit (lang verhaal) en gaan we uiteindelijk op weg naar het centrum voor een hapje eten. Met lekker eten, zingen en vuurwerk voor de jarige een super gezellige avond gehad want ja, wandelaars zijn nu eenmaal heééél leuke mensen!! 's Morgens even een paar slingertjes ophangen voor de jarige en ook van de gastvrouw een flesje wijn voor de als kadootje bij het goed verzorgde ontbijt. Ook met zijn vijven was het weer top geregeld via vrienden op de fiets.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten