zondag 20 augustus 2017

Marskramerpad dag 14 Scheveningen - Bad Bentheim

Om tien uur hebben we afgesproken met de anderen die vandaag meelopen. We gaan vandaag op stap met acht wandelaars. De route loopt van Rijssen naar Ambt Delden en is eenentwintig kilometer. De derde dag vind ik altijd toch best pittig. Je begint langzaam toch een beetje vermoeid te raken en vandaag is mijn rugzak al direct erg aanwezig maar we gaan met volle moed weer op pad. We lopen eigenlijk direct al redelijk door. We komen vandaag ook op bekend terrein.
We komen in de richting van onze woonplaats, dus in deze regio lopen we wel vaker wandelingen. Ik merk dat ik zelf minder onder de indruk ben van de route al is het eigenlijk best mooi. Onderweg maken we nog wel foto's maar ook de lucht is wat grijzer vandaag, dus het nodigt niet zo uit als het gisteren deed. Vandaag geen wilde koeien maar wel veel weilanden, weidse blikken en paden langs het kanaal. De pauzeplek die we op het oog hadden en in het boekje op de kaart staat blijkt niet meer te bestaan. De eigenaar van de boerderij verteld ons dat dit ook al vaker gecommuniceerd is maar helaas natuurlijk niet uit de boekjes gehaald kan worden.
Hij geeft ons een mogelijkheid waarbij we wel anderhalve kilometer extra moeten lopen. Op dit moment gaat het eigenlijk best lekker en lopen we lekker door dus besluiten we dat ook maar te doen. We gaan terug langs de andere kant van de Regge naar een wijngaard met een groot terras waar we heerlijke koffie met appelgebak bestellen, want ja we hebben ten slotte een jarige bij ons vandaag. Beter excuus voor een lekker stukje gebak kun je toch niet bedenken. Er wordt ons verteld dat binnenkort dit deel van het Marskramerpad ook aan deze kant van de Regge langs zal lopen omdat de Regge hier aangepakt gaat worden. Ze willen deze weer laten meanderen. Dus de aankomende tijd zal het pad langs de wijngaard lopen en zal er dus wel weer een pauzeplek zijn met koffie. We lopen weer terug naar waar we de route verlaten hebben en wandelen verder. Vanaf hier word het terrein bekend. We open verder langs het water en komen langzaam aan Ambt Delden binnen. Als we vlak bij Delden zijn besluiten we nog een korte stop te houden en op het moment dat we gaan zitten begint het weer te druppelen. Met zijn allen verplaatste we ons naar het afdak en na tien minuutjes kunnen we weer droog verder.
Het weer valt ons dus reuze mee deze afgelopen dagen, dat had veel erger kunnen zijn volgens de voorspellingen die we gelezen hadden. Het laatste stuk lopen we de Es op en besluiten dan nog een stukje door te lopen zodat een aantal van ons bij het Hoogspel opgehaald kan worden. De rest besluit daarna door te lopen naar het station om naar Hengelo te reizen. Al met al komt er dan nog wel weer vier kilometer bij op de route. De meesten van ons vinden het dan ook wel welletjes geweest.De heupen worden wat stijf en de vermoeidheid slaat toch wel lichtelijk toe. Al met al komt de tellen ook bijna op dertig kilometer van vandaag dus is dat ook niet heel erg vreemd. De meesten van ons lopen dit niet wekelijks en zeker geen twee of drie dagen achter elkaar. We willen natuurlijk nog wel even rustig afsluiten en stoppen daarom voor een laatste drankje bij de Zwaan in Delden voordat we op de trein stappen naar huis. Voor bijna iedereen zit dit heerlijke wandelweekend er weer op. Ik heb nog een heerlijke dag voor de boeg en zal met twee andere wandelaars de vierde dag samen wandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten